Hyggelige førjulsaktiviteter

Share on facebook
Share on twitter
Foto: NILLE


I tiden vi er i nå med færre og mindre sosiale aktiviteter, så er det fint å skape hyggelige minner med barna, og gjerne lage noen nye tradisjoner. Slipp kreativiteten løs, og sett av tid til hyggelige førjulsaktiviteter. Det trenger ikke være så komplisert, bruk gjerne materialer du har, eller finn naturmaterialer ute, som kongler, kvister og granbar.


Hjemmelaget kalender


Foto: NILLE


Har du tid, er det koselig å gi bort en hjemmelaget kalender. Den kan gjerne inneholde ting dere i familien kan gjøre sammen – som å ha juleverksted. Kalenderen kan også være en del av julepynten. Gråpapir eller papirposer og grov hyssing, naturmaterialer som kongler, granbar og tørkede appelsiner, gir et vakkert og litt røft uttrykk. Heng pakkene på en gammel trekleshenger, i trappen eller legg de i en fin kurv, og la de ble en del av juleinteriøret.


Juleverksted med barna


Foto: limedesign.no


Plukk med kvister, granbar og kongler på søndagsturen. Naturmaterialer er supert å bruke i enkle juledekorasjoner, som du kan lage sammen med barna – eller på juleverksted med en venninne. Bruk gjerne ting som du har liggende som grov hyssing eller fine bånd og blonder. Metalltråd kan du også få kjøpt på Mester Grønn. Finn frem hvite kubbelys, og pynt de med grov hyssing, kongler og granbar. Tomme syltetøysglass kan også brukes til å lage søte lyslykter av. 

Husk at dette er brennbare materialer, så vær alltid til stede når du tenner lys.