6 tips til hvordan du kan vanne blomstene i ferien.

Share on facebook
Share on twitter

Mange av oss reiser bort i sommerferien, noen et par dager – andre opptil flere uker. Vi forlater blomstene våre hjemme alene, og når vi kommer tilbake er det ofte flere som har visnet.  Men fortvil ikke, det finnes gode råd som kan hjelpe deg å holde liv i blomstene, selv om du er bortreist.

Første bud er alltid å alliere seg med en nabo, venn eller familiemedlem, som kan se til plantene dine en til to ganger i uken. Spesielt når det er en så varm sommer som mange har hatt i år. Men har du ingen som kan komme og se til plantene dine, finnes det andre muligheter.

6 tips for vanning av blomster

  • Når du reiser bort noen dager er det viktig å plassere plantene slik at de ikke står i direkte sollys. Det kan gi sviskader og uttørring. Jo tynnere blader en plante har, jo større er behovet for vanning.
  • Bruk Mester Grønns ferievanner. Den kan skrus på en brusflaske fylt med vann og settes på hodet oppi balkongkassen eller blomsterpotten.
  • Sett plantene i grow-in selvvanningspotte
  • Plasser en tykk skive oasis i bunnen av potteskjuleren og fyll vann opp til overflaten av oasisen. Plasser plantene oppå.
  • Legg godt fuktet avispapir eller håndkle i bunnen av badekaret eller oppvaskkummen, og sett plantene uten potteskjuler oppå.
  • Sett plantene på fuktet avispapir ut i hagen i le og delvis skygge.

Ferievanneren er enkel og praktisk
Mester Grønn har utviklet en egen ferievanner som sørger for at plantene holder seg fine mens du er borte noen dager. Det første du må gjøre er å sette det som kan flyttes i så mye skygge som mulig. Så fyller du en plastflaske med vann, skrur ferievanneren på flasken og setter den på hodet oppibalkongkassen. Da trekker den ut så mye vann som den trenger selv, og du kan komme hjem til en fortsatt blomstrende og fin uteplass.

Bruk grow-in selvvanningspotte
Grow-in selvanningspotte er også super som ferievanner til vanntørste planter. Potten er laget av et unikt materiale som regulerer vanntilførselen til plantene, slik at du ikke trenger å vanne så ofte. Fyll vann i selvvanningspotten til alt vannet er trukket opp. Planten vil da forsyne seg selv med vann etter behov mens du er på ferie.

Da gjenstår det bare å ønske riktig god ferie!