Det finnes mange fine og gode alternativer til alkoholfri drikke du kan nyte i sommer. Sjekk ut tipsene fra våre butikker på Sæter!

SUNKOST

Noble Crane Senchá Rosé

Noble Crane Senchá Rosé er et småskala-produsert økologisk kvalitetsprodukt som er et alkoholfritt alternativ til musserende vin. Håndverksbrygget kombucha (alkoholfri) av høy kvalitet, med kullsyre.

En herlig og fruktig rosé-variant. Velbalansert drikke som egner seg godt som alkoholfri drikke til selskap, både til mat og i seg selv. Passer spesielt godt som selskapsdrikk, aperitif, til fisk og skalldyr og til asiatiske retter med krydret smak.

Ideell serveringstemperatur er 8-10 grader.

Noble Crane Senchá Robinia

Fermentert te av høy kvalitet – økologisk og håndbrygget. Fruktig smak med preg av hylleblomst, sitrus og hint av rose. Alkoholfritt alternativ til musserende vin.

Basert på Sencha Zhejiang-te fra Tonglu-distriktet i Kina. Velbalansert drikke som egner seg godt som alkoholfri drikke til selskap, både til mat og i seg selv. Passer perfekt som aperitif, som festdrikk, for hverdagsglede og til alle typer matretter. Spesielt godt egnet som selskapsdrikk og til ost.

GUTTA PÅ HAUGEN

Hyllest

Forfriskende drikk av hylleblomst og sommerens råvarer. En ypperlig tørsteslukker på varme dager! Hyllest har også siruper, som egner seg ypperlig til desserter eller i en aldri så liten cocktail!

Hyllest har siden 2013 produsert økologisk hylleblomstdrikke og sirup. Startet og drives av Mie Dahlmann Jensen som er dansk hylleblomstentusiast og bosatt i Telemark. I Norges varmeste område – fruktbygda i Midt-Telemark dyrker og sanker de økologisk hylleblomster på Rinde Gård.
Fantastisk saft som bør prøves.

Sparkling tea – super alkoholfri sommergave

Nydelig alkoholfri musserende te fra Petterson & Munthe er fin som en alkoholfri sommergave. Gi gjerne bort med fantastisk smakfull og pepperaktig olivenolje fra Pianogrillo, hvit balsamico fra Giusti, deilig spekeskinke, parmesan, tomatpesto fra Anfosso og håndlagde grissini fra Malafronte. 

MENY

Mocktail med røde bær og sprudlende eple

Mocktail er den alkoholfrie versjonen av en cocktail. Her er oppskrift på en enkel og sprudlende mocktail. Bruk de bærene du finner i butikk, det kan være alt fra blåbær og rips til granateple, jordbær og bringebær.

https://meny.no/oppskrifter/drikke/drink/mocktail-med-rode-bar-og-sprudlende-eple

Mocktail med sitrus og ingefærøl

Oppskrift på en frisk og smakfull alkoholfri drink, med lime, appelsin og rosmarin. Denne mocktailen er perfekt å servere iskald på en varm sommerdag.

https://meny.no/oppskrifter/drikke/drink/mocktail-med-sitrus-og-ingefarol

Sprudlande Margaret
fra Balholm

Margaret sprudlande fruktdrikke med myke bobler, saftig og livlig preg av søte epler, frisk rabarbra og litt urter. Perfekt festdrikke og tørstesløkker.

Emma Eplemost

Balansert og anvendelig, med syrlige epler som gir tydelig eplesmak. Aperitiff som også passer til lette matretter som kokt torsk eller kylling. Et alternativ til musserende vin.

KAFFEBRENNERIET

Kaffebrenneriets egne forfriskende Limonader er endelig tilbake! Prøv Limonade sitron og Limonade bringebær & sitron, og finn din sommerfavoritt!


Kilde og foto: sunkost.no, gutta.no, meny.no, Kaffebrenneriet