Ønsker du at det blomstrer vakkert i hagen neste vår? Da bør du sette blomsterløk nå på høsten. Å plante blomsterløk krever ingen grønne fingre, for stort enklere kan det ikke bli. Blomsterløk får du kjøpt hos Mester Grønn.

Planter du blomsterløk nå kan du glede deg til flott blomsterflor når våren kommer. Blomsterløk kan settes nesten hvor som helst; i blomsterbed, i krukker og i gressplenen. Det eneste den krever er god drenering og litt sol av og til.

All blomsterløk Mester Grønn selger er økologisk produsert og bievennlig.

SLIK PLANTER DU BLOMSTERLØK

Tidspunkt

Vårblomstrende løk kan settes fra september til november, men i god tid før frosten kommer slik at løken får dannet røtter.

Dybde

Det finnes en tommelfingerregel for settedybde: Sett en løk dobbelt så dypt som den selv er høy.

Setting

Sørg for at jorda er helt løs og uten stein – litt sandholdig jord er aller best. Grav et plantehull og sett de store løkene i hullet med spissen opp. Små løk kan strøs utover. Legg jorden tilbake og pakk godt.

Det er flott med mange løk sammen, minimum 5-8 av samme sort i en klynge er å anbefale. Skriv navnene på løkene på en stikketikett. Da vet du hvor du har satt løkene.

Vann løkene i tiden rett etter planting. Dette stimulerer rotveksten. Jo tidligere røttene dannes, desto raskere tåler løken frost og kulde. Vanningen kan stanses så snart høstregnet setter inn.

Har du ikke egen hage kan du fint sette blomsterløk i potte på balkongen. Nedenfor finner du tips til hvordan.

https://www.mestergronn.no/mg/blomstertips-pd/hostplanter/slik-planter-du-blomsterlok-i-krukker.html

FLOTT UTVALG HOS MESTER GRØNN

Hos Mester Grønn finner du nå løk som kan settes i høst.

https://www.mestergronn.no/mg/potteplanter/blomsterlok


Foto og kilde: Mester Grønn