For oss matglade er høsten den beste tiden på året. Da bugner det av ferske og fantastiske råvarer – både grønnsaker og frukt, skalldyr og kjøtt.

Potetdagen feires hvert år onsdag i uke 40, midt i høstferieuken for mange, som i gamle dager var potetferien. En dag for å sette fokus på alt det positive omkring poteten, som kan brukes til så mangt og tilberedes på mange forskjellige måter.

Poteten er en viktig ingrediens i lapskaus – perfekt høstmat

https://meny.no/oppskrifter/gryte/Verdens-beste-lapskaus/

Lammegryte med rotgrønnsaker og en fløyelsmyk potetmos

Oppskrift på lammegryte med høstens rotgrønnsaker, friske urter og fransk sennep. Bruk gjerne lammelår eller lammebog, alternativt sauekjøtt. Potetpurè, eller potetmos, er godt tilbehør til lammegryte.

https://meny.no/oppskrifter/gryte/Lammegryte-med-rotgronnsaker/

Den siste torsdagen i september feires fårikålens festdag, en enkel og god middag! Fårikål regnes av mange som Norges nasjonalrett. Inviter gjerne venner og familie på denne tradisjonelle høstretten. Lag en stor gryte, den smaker enda bedre neste dag, eller du kan gjerne lage fårikål dagen i forveien.

Retten er enkel å lage, men kjøttet skal trekke i ca. 2,5 time, så sett av nok tid.

Lag gjerne en stor gryte, fårikålen smaker enda bedre neste dag.

https://meny.no/oppskrifter/Lam/Farikal/

Til dessert passer det perfekt med epler! Norske epler er godt i søte desserter som tilslørte bondepiker, eller bak en god eplekake i dag! Hva med denne klassisk eplekaken med ekte vanilje? Brunt sukker gir kaken en litt karamellaktig smak. Server med karamellsaus og krem eller vaniljeis.

For å unngå brune eplebiter kan du legge dem i en stor bolle med vann og saften av en sitron.
Topp kaken med eplebåter, mandelflak, perlesukker og kanel

https://meny.no/oppskrifter/kaker/Frukt–og-barkaker/Eplekake/

Spør gjengen på MENY Sæter Torg. Det er fagarbeidere med høy kompetanse som gir deg spennende tips og gode råd


Foto og kilde: meny.no