Blomster hører sommeren til, og blomsterkranser er sommerens vakreste trend. Sommeren byr på mange glade anledninger til å ikle seg en selvflettet blomsterkrans. Grillfester, bryllup, festivaler og sankthansfeiring. Å lage blomsterkrans er lettere enn man tror, og er en hyggelig og kreativ aktivitet man kan gjøre sammmen med gode venninner.  Kom gjerne innom oss hos Mester Grønn på Sæter Torg så hjelper vi deg med å plukke ut blomster. Du kan også bestille, men vær ute i god tid. Vi lager til konfirmasjoner, bryllup og sommerfester.

Så pynt deg med en selvflettet blomsterkrans denne sommeren.

Dette trenger du:

Mange blomster egner seg veldig godt som hårpynt. Velg gjerne blomster som lukter godt, og som kan holde en stund uten vann.

 

Slik gjør du:

  1. Vikle ståltrådene sammen
  2. Tvinn blomsterteip rundt ståltråden langs hele lengden. Dra litt i den mens du tvinner for å få festet den ordentlig.
  3. Lag en løkke i den ene enden av ståltråden, og teip den fast med blomsterteip slik at den sitter. Løkken bruker du for å «låse» kransen når du er ferdig.
  4. Fest sølvtråden; snurr den rundt ståltråden i motsatt ende av løkken slik at den sitter ordentlig.
  5. Fest en ranke av eføy som et grønt underlag
  6. Legg på den første blomsten du vil feste på, og fest tråden rundt blomsterstilken. Dette kan du fortsette med nedover lengden. Pass på at ståltråden ikke vrir seg, slik at blomstene er på samme side av ståltråden hele lengden.
  7. Klipp av eventuelle stilker som stikker ut.
  8. Når du har festet på alle blomstene fester du enden på ståltråden inn i løkken.
  9. Avslutt med silkebånd for å dekke over skjøtene.

Kilde: https://www.mestergronn.no/inspirasjon/slik-lager-du-blomsterkrans/


Foto og kilde: Mester Grønn