Thanu Thanbalasingam Hovind jobber i ferskvaren på Meny Nordstrand og har laget denne knallgode lapskausen. Perfekt høstmat, med møre kjøttbiter og sesongens rotgrønnsaker!
Dette trenger du:
Ca 800g storfekjøtt (her er det brukt høyrygg) 3-4 gulrøtter 1 persillerot 1/2 kg poteter 1 liten sellerirot 1 liten purre 1 gul løk 6 dl oksekraft Salt og pepper Kruspersille
Slik gjør du:
Del høyryggen i terninger og brun kjøttet i smør med salt og pepper i en stekepanne. Legg kjøttet i en gryte, tilsett kraft og la det koke opp. La det putre i ca 1 time til kjøttet er blitt mørt.
Del grønnsakene i biter og tilsett det i gryten til det også er blitt mørt.
Husk å av og til rør i gryten, slik at det ikke blir brent. Tilsett mer salt og pepper dersom du ønsker det. Smak deg frem!
Server gjerne sammen med godt brød.
Oppskriften er inspirert av Meny sin oppskrift: https://meny.no/oppskrifter/Biff/Verdens-beste-lapskaus/